Для воїнів організували екскурсію в межах музейно-інклюзивного проєкту «Побачити небачене».

Для воїнів організували екскурсію в межах музейно-інклюзивного проєкту «Побачити небачене».

23.02.2024

Львівський історичний музей за підтримки департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА в межах Комплексної програми розвитку культури Львівщини на 2021 – 2025 роки продовжує реалізацію музейно-інклюзивного проєкту «ПОБАЧИТИ НЕБАЧЕНЕ».

6 років в Україні працює програма реабілітації для військових, що втратили зір на війні, яку розробили фахівці ГС «Сучасний погляд». В лютому на Львівщині розпочався курс комплексної реабілітації для ветеранів із втратою зору та членів їх сімей.

«Днями наші воїни, котрі втратили зір на війні, за допомогою тактильних зображень, доповнених описами шрифтом Брайля та qr-кодами з тифлокоментуванням здійснили «мандрівку» локаціями Музею та дослідили ключові пам'ятки з фондових збірок.

Основну увагу отримала Массарівська кам’яниця – саме тут відбувався захід. А найбільше емоцій викликало те, що відшукали на зображенні своє точне розташування по вікнах на фасаді», – розповідають у музеї. 

Нещодавно із цими зображеннями ознайомилися учні Львівської школи-інтернату № 100, а тепер – ветерани російсько-української війни.