До Львівської обласної клінічної лікарні приєднали обласну лікарню відновного лікування № 3, - рішення сесії

До Львівської обласної клінічної лікарні приєднали обласну лікарню відновного лікування № 3, - рішення сесії

19.09.2023

Львівську обласну лікарню відновного лікування № 3, що у Соснівці, приєднали до КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня».
Відповідне рішення ухвалили депутати обласної ради сьогодні, 19 вересня. 

Основна мета -  покращення якості та доступності медичного обслуговування населення, в тому числі щодо надання медичної та реабілітаційної допомоги особам постраждалим внаслідок збройної агресії російської федерації.

Рішенням також передбачено створення на базі Львівської обласної клінічної лікарні медичного реабілітаційного центру для надання медичної та реабілітаційної допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України, Національної гвардії України, інших збройних військових формувань, які здійснюють захист суверенітету та територіальної цілісності нашої Держави, особам постраждалих внаслідок збройної агресії російської федерації на територію України.

«Зараз у лікарні у Соснівці проходить реабілітацію велика кількість мешканців Львівщини та наших військових.  Міністерство охорони здоров’я не бачить цю лікарню як окрему установу. Відтак приєднання її до обласної клінічної лікарні дасть можливість розвиватися, закуповувати обладнання, гідні заробітні плати та надання якісної послуги з реабілітації нашим захисникам», -  зазначив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.