Екологічна комісія розглянула низку профільних питань

Екологічна комісія розглянула низку профільних питань

15.05.2019

 

У вівторок, 14 травня, під час засідання постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації розглянули низку проектів рішень та звернень.

На засіданні депутати розглянули листи Львівської обласної державної адміністрації щодо створення парків. Зокрема, підтримали оголосити парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк короля Данила» площею 0,2237 га на землях загального користування Судововишнянської міської ради; створити дендрологічний парк місцевого значення «Екопарк студентський» на території Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка площею 0,3434 га. 

Також погодили створення національного природного парку «Королівські Бескиди» на території Старосамбірського дочірнього лісогосподарського підприємства ЛГП «Галсільліс» у межах Старосамбірського і Дністрянського лісництв, загальною площею 8997 га.

Депутати підтримали внесення змін до рішення Львівської обласної ради від 12.03.2019 № 814 «Про зміну меж і площі регіонального ландшафтного парку «Стільське Горбогір’я» та внесення змін до рішення Львівської обласної ради від 01.04.2014 № 1043».

Розглянули і підтримали внесення змін до Переліку природоохоронних заходів, фінансування яких здійснюється з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2019 році в частині зміни назви заходу.

Також депутати підтримали проект звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України про внесення змін до деяких законодавчих актів України екологічного законодавства та захисту навколишнього середовища.

Окрім того, депутати підтримали проект звернення до Львівської міської ради щодо вирішення відшкодування вартості спожитої води мешканцями населених пунктів, які потрапили у зони депресійних лійок.

На засіданні постійної комісії вкотре обговорили проблему спалювання сухої трави і ухвалили рішення винести на розгляд сесії проект звернення щодо небезпеки від спалювання сухостою.