Городоцька громада виграла грант Посольства Японії на реалізацію проєкту з придбання медичного обладнання

Городоцька громада виграла грант Посольства Японії на реалізацію проєкту з придбання медичного обладнання

30.11.2022

Асоціація «Єврорегіон Карпати-Україна» сьогодні, 30 листопада, підписала грантову угоду з Посольством Японії в Україні на реалізацію проєкту з придбання відеогастроскопу та відеоколоноскопу для потреб КНП «Городоцька центральна лікарня" в межах програми «Кусаноне».

Майже 3,5 млн грн — загальна сума витрат на закупівлю обладнання, з яких 3,2 млн грн — це грантові кошти від Програми «Кусаноне», що фінансується Посольством Японії в Україні та майже 300 тис. грн з бюджету Городоцької міської ради.

Аналогічні проєкти втілять в життя також у Сумській, Миколаївській, Вінницькій та Чернівецькій областях.

Як зауважив під час підписання Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі, через війну попит на медичне обладнання в Україні значно зріс. «Тому надання такої допомоги для медичної галузі є дуже важливим саме зараз. Війна триває, отже лікарі потребують якісного забезпечення. Ми сьогодні декларуємо вам свою підтримку  і надання необхідної допомоги установам охорони здоров’я»,  - зазначив Мацуда Кунінорі.

Зі свого боку голова Городоцької територіальної громади Володимир Ременяк зазначив: «Приємно бути серед переможців конкурсу і мати можливість реалізовувати проєкт. Для нашої громади це справді можливість отримати доступ до якісної діагностики та подальшого лікування. Дякуємо нашим друзям та партнерам з Японії».

Керівниця Асоціації «Єврорегіну Карпати-Україна» Наталія Савка розповіла, що з 2016 року у Львівській області реалізовано уже два проєкти за співфінансування Посольства Японії в Україні через  Програму "Кусаноне". 

«Спільно з Львівською обласною радою  вдалося завершити  два значущі для Львівщини проєкти: придбання обладнання для реанімації новонароджених в Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» та світлове обладнання для Національного драматичного театру імені Марії Заньковецької», - зауважила Наталія Савка.  

Від Асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна» та Львівської обласної ради вона подякувала уряду Японії за багаторічну підтримку України та вагому допомогу у такий непростий для нашої країни час. 

Очікується, що проєкт буде реалізований до кінця 2023 року.