Із початку року проведено понад 200 рейдів з охорони лісу та державного мисливського фонду

Із початку року проведено понад 200 рейдів з охорони лісу та державного мисливського фонду

18.03.2019

Працівники державної лісової охорони державних лісогосподарських  та лісомисливських підприємств, які належать до сфери Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, постійно проводять рейдову роботу з охорони державного лісового фонду та державного мисливського фонду.

Так, із початку 2019 року вісімнадцятьма рейдовими бригадами лісогосподарських підприємств проведено 217 рейдів з охорони лісу та державного мисливського фонду. У результаті – складено 36 протоколів на лісопорушників (сума штрафів – 9,2 тис грн, сума завданої шкоди становить 177,4 тис грн),  у тому числі:

 - за незаконну рубку – 32 протоколи (сума штрафів – 8,2 тис грн, сума завданої шкоди становить 177,4 тис грн);

 - за порушення вимог пожежної безпеки в лісах – 1 протокол (сума штрафів –0,2 тис грн);

 - порушення правил полювання – 3 протоколи (сума штрафів – 0,8 тис грн).

Державною лісовою охороною Ільницького лісництва ДП «Турківський лісгосп» виявлено двох жителів села Закіпці Турківського району, які здійснили незаконну рубку дерев в кварталі 18 Ільницького лісництва на території Риківської сільської ради загальною масою 6,59 куб. м деревини, сума завданих збитків становить 33 тис грн. На  лісопорушників складено відповідні протоколи. Матеріали по даному факту передані в Турківське відділення поліції Самбірського відділу поліції для вжиття заходів та притягнення лісопорушників до відповідальності.