Комісія з питань культури підтримала обидва проекти концепції функціонування Будинку ветерана

Комісія з питань культури підтримала обидва проекти концепції функціонування Будинку ветерана

17.05.2019

Сьогодні, 17 травня, постійна комісія з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації підтримала обидва проекти концепції функціонування Будинку ветерана з подальшим винесенням їх на розгляд Львівської обласної ради.

Варто зауважити, що станом на сьогодні подано два проекти концепції функціонування Будинку ветерана: від Ради ветеранів Львівщини та Координаційної спілки учасників АТО. Спільним для цих двох документів є бачення щодо організації дозвілля, психологічної підтримки, освітніх послуг тощо. А принципова відмінність полягає в тому, що перший проект передбачає функціонування Будинку ветерана на базі КП Львівської обласної ради «Доля», а другий – створення окремого закладу. Крім того, у проекті концепції Ради ветеранів Львівщини передбачається можливість розміщення в приміщенні Будинку ветерана територіального органу Міністерства у справах ветеранів.

Як наголосив голова комісії Юрій Візняк, члени комісії з повагою ставляться до обох концепцій, бо в кожній з них є дух патріотизму.

У результаті – комісія взяла до відома обидві концепції функціонування Будинку ветерана з подальшим їх винесенням на розгляд Львівської обласної ради.

Нагадаємо, 14 травня, постійна комісія з питань комунального майна та приватизації також взяла до відома обидва проекти концепції функціонування Будинку ветерана.

Як відомо, 13 жовтня 2018 року у Львові на вулиці Короленка, 1-А урочисто відкрили «Будинку ветерана». На реконструкцію приміщення було скеровано майже 6,2 млн грн.