Львівська обласна рада внесла зміни до обласного бюджету на 2020 рік

Львівська обласна рада внесла зміни до обласного бюджету на 2020 рік

11.02.2020

Львівська обласна рада сьогодні, 11 лютого, внесла зміни до обласного бюджету Львівської  області на 2020 рік. Їх мета –  необхідність розподілу залишку невикористаних коштів субвенцій з державного бюджету, що утворилися на початок 2020 року за зверненнями головних розпорядників коштів обласного бюджету.

Також у зв’язку із внесеними змінами до Бюджетного кодексу України для приведення видатків з капітального ремонту до вимог бюджетного законодавства у рішенні видатки бюджету розвитку обласного бюджету на капітальний ремонт об’єктів виробничої, комунікаційної та соціальної інфраструктури перенесено з відповідних галузей на код «Будівництво та регіональний розвиток».

«Розподіл залишку стосується галузей охорони здоров’я, освіти, соціального захисту і дорожнього господарства. Ці кошти будуть скеровані зокрема на продовження будівництва і реконструкцій амбулаторій, на оновлення матеріально технічної бази навчально-реабілітаційних центрів для дітей з особливими освітніми потребами, на будівництво, реконструкцію, ремонт і  утримання автомобільних доріг загального користування.

Крім того, за рахунок перерозподілу між програмами скерували 7000 тис. грн для проведення реконструкції приміщення спортивної зали військової частини А0284 з впровадженням енергозберігаючих технологій», - пояснив голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Олег Домчак.

Отож, збільшено на 2020 рік показники обласного бюджету за:

- доходами на 6126,6 тис. грн, у тому числі за загальним фондом – 6126,6 тис. гривень;

- видатками на 281078  тис. грн, у тому числі за загальним фондом – 26134,5 тис. грн, спеціальним – 254943,5  тис. гривень.

Так, для департаменту освіти і науки облдержадміністрації збільшено видатки на 23333,1 тис. грн. Зокрема, за рахунок залишку освітньої субвенції з державного бюджету на оновлення матеріально технічної бази навчально-реабілітаційних центрів для дітей з особливими освітніми потребами, зумовленими складними порушеннями розвитку, передбачаються видатки споживання в сумі 21458,7 тис. грн та встановлення нового вузла обліку газу – 350 тис. гривень.

Для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами у закладах професійно-технічної освіти за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету передбачається 1524,4 тис. грн, з них для надання послуг з корекційно-розвиткових занять – 1163,4 тис. грн, придбання спеціальних засобів корекції – 361 тис. гривень.

Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації збільшено видатки на 8879,4 тис. грн. Зокрема, на реалізацію субпроєкту «Онкопровенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій у Львівській області» для навчальних поїздок профільних спеціалістів за кордон та в межах країни, поширення соціальної реклами за рахунок залишку субвенції з державного бюджету на реформування регіональних систем охорони здоров’я передбачається спрямувати 1509,6 тис. грн, виконання інвестиційних проектів у рамках проведення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій за рахунок залишку відповідної субвенції з державного бюджету –  1243,2 тис. гривень.

Також збільшено видатки на 6126,6 тис. грн, з них 5500 тис. грн на зміцнення матеріально-технічної бази Львівської обласної клінічної лікарні за рахунок іншої субвенції в сумі 3500 тис. грн та залишку коштів медичної субвенції, що утворився на початок бюджетного періоду – 2000 тис. грн у бюджеті Великолюбінської об’єднаної територіальної громади та  626,6 тис. грн для обласної лікарні відновного лікування за рахунок залишку коштів медичної субвенції, що утворився на початок бюджетного періоду у бюджеті Дублянської селищної об’єднаної територіальної громади. 

Управлінню капітального будівництва облдержадміністрації збільшено видатки на 187819,1 тис. грн. Зокрема, на  проведення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, за рахунок залишку відповідної субвенції з державного бюджету спрямовано 183966,2 тис. грн, виконання інвестиційних проектів у рамках проведення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій за рахунок залишку відповідної субвенції з державного бюджету –  3852,9 тис. гривень.

Департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку облдержадміністрації збільшено видатки на 61046,4 тис. грн для будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування, з них за рахунок залишку коштів субвенцій з державного бюджету – 56128,9 тис. грн, інших місцевих бюджетів – 4917,5 тис. гривень.

Департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації збільшено видатки на 7000 тис. грн у рамках виконання заходів Комплексної програми “Безпечна Львівщина” для проведення реконструкції приміщення спортивної зали військової частини А0284 з впровадженням енергозберігаючих технологій за рахунок відповідного зменшення видатків на реалізацію Програми енергозбереження для бюджетної сфери Львівщини.