Львівські медики допомогли евакуювати за кордон важкохворих діток з київського "Охматдиту"

Львівські медики допомогли евакуювати за кордон важкохворих діток  з київського "Охматдиту"

19.07.2024

Через Львівщину на лікування за кордоном евакуювали семеро дітей-пацієнтів київського «Охматдиту». Далі маленькі пацієнти з важкими захворюваннями вирушили на лікування в Німеччину.

В межах медичної евакуації на Львівщину прибули семеро дітей-пацієнтів київського «Охматдиту», які перебували у медзакладі у момент атаки окупантів – 8 липня.

Їх доправили у медичні заклади області.

Шість дітей розмістили у Центрі дитячої Медицини. СП «Західноукраїнський Спеціалізований», одну дитину – у Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит". Серед захворювань, які має малеча – рак крові, головного мозку, пухлини внутрішніх органів тощо.

«Національна лікарня «Охматдит» відома лікуванням складних випадків дітей, зокрема онкології та гематології. І ці дітки найбільше постраждали від терористичного удару, бо їх лікування зупинили.

Ми з колегами з Київського «Охматдиту» та нашими німецькими партнерами обрали кілька випадків, які потребують негайної допомоги та евакуації. Дорога – довга і це важко для дітей, тому вони проходять через так звані хаби, одним з яких є Львів, і наші медзаклади. Після цього вирушають на лікування за кордон», – зазначив в.о. директора Центру Роман Кізима.