Масова вакцинація вбереже життя, здоров`я та економіку області, – Ірина Гримак

Масова вакцинація вбереже життя, здоров`я та економіку області, – Ірина Гримак

18.10.2021

Необхідно активізувати роботу з вакцинації населення від коронавірусу і тримати на контролі цей процес у кожному населеному пункті, в кожній територіальній громаді Львівщини. На цьому наголосила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак сьогодні, 18 жовтня, під час зум-наради з очільниками районних рад області.

«Якщо у питанні вакцинації лікарів та освітян ситуація позитивна, то у питанні щеплення населення – треба активно працювати. В іншому випадку – вже скоро матимемо, не дай Боже, велику біду і «червону зону» епідемічної небезпеки. А від посилення карантинних обмежень страждатиме економіка області.

На території, де це необхідно, є можливість скерувати додаткові мобільні бригади з вакцинації. Адже щеплення від COVID-19 – це єдиний ефективний спосіб захистити себе і рідних від коронавірусної хвороби», - наголосила Ірина Гримак.

Крім того, голова обласної ради закликала особливу увагу звернути на рівень вакцинації персоналу санаторіїв у курортних містах, зокрема в Трускавці та Східниці, аби запобігти закриттю оздоровниць через порушення карантинних вимог.