Мешканців Львівщини запрошують до участі у поетичному конкурсі з нагоди 210-ї річниці народження Тараса Шевченка

Мешканців Львівщини запрошують до участі у поетичному конкурсі з нагоди 210-ї річниці народження Тараса Шевченка

30.01.2024

Обласний комунальний «Навчально-методичний центр культури і мистецтв Львівщини» запрошує на дистанційний огляд-конкурс читців «Борітеся – поборете!». Захід відбудеться у березні 2024 року і присвячений 210-й річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Конкурс проводиться з метою популяризації поетичних творів, присвячених Кобзареві. Завдання конкурсу – утвердження краси українського слова, підвищення художньо-виконавської майстерності читців, виявлення та підтримка мистецьких талантів.

До участі у заході запрошують читців, які займаються художньою самодіяльністю у закладах культури територіальних громад Львівщини.

До 8 березня 2024 року учасники конкурсу повинні подати електронну заявку за посиланням: https://forms.gle/hA4iK4YP3fD5qSr27. До заявки необхідно додати відеофайл із записом власного виступу.

Конкурсна програма передбачає виконання двох творів:

- твір Тараса Шевченка;

- твір на патріотичну тематику українських авторів.

Тривалість конкурсної програми не повинна перевищувати 10 хвилин. Виступи учасників оцінюватимуться за віковими категоріями:

- I категорія: 10-15 років;

- II категорія: 16-20 років;

- ІІI категорія: понад 21 рік.

Журі обласного огляду-конкурсу очолюватиме народна артистка України, актриса Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької Альбіна Сотникова.

Виступ читців оцінюватиметься за художньо-виконавським рівнем, артистичністю і культурою виконання. Також значення матиме сам твір і його інтерпретація.

Учасники отримають подяки, а переможці ‒ дипломи лауреатів.