Мобільні акушерсько-гінекологічні бригади перинатального центру продовжують здійснювати виїзні консультації в районах області

Мобільні акушерсько-гінекологічні бригади перинатального центру  продовжують здійснювати виїзні консультації в районах області

07.03.2024

У лютому бригади Львівського перинатального центру здійснили 31 черговий виїзд у райони області, оглянули та проконсультували 480 пацієнток.

«Жінки із соціально-вразливих категорій і ті, які мають статус ВПО, завжди під особливою увагою наших лікарів. Таких пацієнток у лютому було 120. Це жінки, які перебувають у прихистках у Трускавці, Сколе, Стрию, Новому Роздолі, Дрогобичі та Львові. 
Всі обстеження та консультації спеціалістів абсолютно безоплатні для пацієнток. Проєкт реалізується командою фахівців Львівського перинатального центру за підтримки Фонд Народонаселення ООН в Україні та координації БФ "Інститут розвитку сім'ї та дитини" і Благодійного фонду «Butterfly», -  зазначила директорка Центру  Малачинська Марія.

За словами акушер-гінекологів, які працюють у складі бригад, деякі з жінок, які приходили на прийом, не були на огляді по 10 років. Серед пацієнток чимало осіб старшого віку, які зазвичай ігнорують візити до гінеколога або відкладають їх «на потім». Тих, у кого виявляють захворювання, лікарі скеровують до Львівського перинатального центру для проходження мамографії та лікування.
Перелік обстежень, які проводить виїзна мобільна бригада:
-    гінекологічні огляди
-    консультації з питань репродуктивного здоровʼя
-    консультації з питань планування сімʼї та рекомендацій щодо засобів контрацепцій
-    УЗД органів малого тазу
-    бактеріологічне та цитологічне дослідження
-    проведення експрес тестів на виявлення гепатиту В та С, ВІЛ-інфекції