На Львівщині будують перший в Україні еколого-просвітницький візит-центр

На Львівщині будують перший в Україні еколого-просвітницький візит-центр

30.05.2019

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин сьогодні, 30 травня, з робочим візитом відвідав Яворівський національний природний парк. Очільник облради проінспектував хід реалізації проекту «Рове Лове Розточчя – разом попри кордони», який реалізується в межах Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна. Зокрема Олександр Ганущин відвідав будівельний майданчик, де зводиться еколого-просвітницький візит-центр в зоні стаціонарної рекреації «Верещиця».

«Це буде перший в Україні подібний об’єкт, який запрацює у 2020 році як візит-центр. Туристи, які відвідуватимуть с. Верещиця, їдучи веломаршрутом, матимуть можливість тут зупинитися, провести семінари, конференції тощо. Додам, що в рамках проекту з’явиться не тільки візит-центр, а й буде зроблено маркування веломаршруту, а також облаштовано велосипедні зупинки для комфорту проведення велосипедних екскурсій по Росточчю», - сказав голова облради.

Як наголосила виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» Галина Литвин, загальна вартість реалізації цієї частини проекту – 9 млн грн. «За ці кошти збудують і обладнають візит-центр, щоб тут можна було отримувати просвітницьку і консультативну інформацію. Також збудують альтанку», - розповіла вона.

Нагадаємо, проект «Рове Лове Розточчя – разом попри кордони» – один із переможців Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020, що має на меті фінансову підтримку за кошти Європейського Союзу проектів у галузі збереження і промоції історико-культурної та природної спадщини.

Як відомо, Яворівський національний природний парк разом із Асоціацією органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» та департаментом екології та природних ресурсів Львівської ОДА є партнерами з українського боку. А від Польщі – Уряд Маршалковський в Любліні, Розточанський парк народовий та Ґміна Замость.

Варто зауважити, що в рамках робочої поїздки Олександр Ганущин ознайомився також із рекреаційно-екскурсійним потенціалом зони стаціонарної рекреації «Верещиця» Яворівського національного природного парку.