На Львівщині розпочався черговий етап підготовки підрозділів ЗС України за участю іноземних інструкторів

На Львівщині розпочався черговий етап підготовки підрозділів ЗС України за участю іноземних інструкторів

04.06.2019

У понеділок, 3 червня, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ відкрили черговий етап підготовки підрозділів Українського війська за програмою «Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи – Україна» (JMTG-U), до якої входять військові інструктори ЗС США, Канади, Великої Британії, Данії, Литви та Польщі.

Звертаючись до присутніх, генерал-лейтенант Павло Ткачук, зокрема, зазначив, що для особового складу Академії висока честь приймати воїнів славетної військової частини, девіз якої «Сила, Відвага, Честь!» став не лише гаслом Десантно-штурмових військ України. Він символізує виняткову мужність та звитягу, що демонструють воїни бригади, яка вже вписала яскраві сторінки до воєнної історії України, стала уособленням мужності та звитяги українського війська.

Начальник «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна» (JMTG-U) підполковник ЗС США Роберт Трейсі зазначив, що радий бути в Україні й брати участь у підготовці українського бойового підрозділу – 95-ої десантно-штурмової бригади.

У свою чергу, військовослужбовці Збройних сил України зазначили, що з нетерпінням чекають початку тренувань, які, на їх думку, мають стати важливим та корисним обміном досвіду між військовослужбовцями різних країн.