На Львівщині створили три нові об'єкти місцевого значення ПЗФ

На Львівщині створили три нові об'єкти місцевого значення ПЗФ

22.05.2019

 

Природно-заповідний фонд Львівщини поповнився трьома новими об'єктами місцевого значення - двома пам'ятками природи «Екопарк студентський» (0,3434 га) і «Парк Короля Данила» (0,2237 га) та ботанічним заказником “Двірцівський”(63,9 га). Відповідне рішення ухвалили на сесії Львівської обласної ради вівторок, 21 травня.

Відтак, на території Сокальського ДЛГП «Галсільліс» створено Ботанічний заканик місцевого значення “Двірцівський” з метою збереження та відтворення унікальних фітоценозів рідкісних та зникаючих видів місцевої флори, підтримання біорізноманіття регіону, охорони поліських морено-зандрових і долинних ландшафтів лісових екосистем без вилучення земель у землекористувача. Заповідна територія є одним із ареалів поширення шафрана Гейфеля, який занесений до Червоної книги України.

Дендрологічний парк місцевого значення «Екопарк студентський» створено на території Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка (без вилучення територій у землекористувача) з метою збереження і вивчення у спеціально  створених умовах різноманітних видів дерев і чагарників та їх композицій для найбільш ефективного наукового, культурного, рекреаційного та іншого використання. На території, що відведена під дендрологічний парк місцевого значення «Екопарк студентський» зростає понад 75 видів флори, з них: 18 видів дерева та кущі, решта - трав’янисті рослини.

Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва у центральній частині м. Судова Вишня – важливий садово-парковий об’єкт, який потребує збереження та відновлення. Об’єкт має історичне, композиційне та рекреаційне значення не лише для міста, але і для природно-заповідного фонду Львівщини.