На Львівщині відкрили 45 дитячий будинок сімейного типу

На Львівщині відкрили 45 дитячий будинок сімейного типу

18.06.2024

 

Дитячий будинок сімейного типу родини Золотарьових у селі Суховоля урочисто відкрив свої двері сьогодні, 18 червня.

 

Подружжя Золотарьових виховує двох рідних дітей: Давида та Луку. Цього року до  родини Золотарьових влаштовано четверо дітей-вихованців, рідних братів і сестер: Ангелііну, Миколу-Дмитра, Іллю та Марічку.

Для створення дитячого будинку сімейного типу власний житловий будинок в безоплатну оренду терміном на 25 років передав меценат, військовослужбовець Тарас Елейко.

Новозбудований будинок загальною площею 248,2 метрів квадратних має шість житлових кімнат та кухню. У будинку є всі комунікації, побутова техніка, меблі для комфортного проживання у ньому дітей-вихованців та батьків-вихователів.

«Мені дуже приємно сьогодні бути тут серед вас та привітати з народженням та обʼєднанням великої родини. Я щиро вдячний подружжю, яке буде виховувати майбутнє України. Бути батьками навіть однієї маленької людини — велика відповідальність. Особливо, сьогодні, у час війни. Дякую, що маєте сміливість і такі великі серця, щоб не просто у цей будинок, а саме в свої серця впустити так багато любові і відповідальності. 

Нехай цей будинок стане вам усім справжнім домом, таким, куди хочеться повертатися, де завжди чекають і люблять. Ще більше дякую пану Тарасу.  Ви – приклад для всіх нас, як треба жити і чинити. Це вчинок, про який має знати вся Україна, цілий світ. 

Дякую Вам та вашим побратимам за захист. Дякую всім меценатам, які долучаються до такої доброї справи. Нехай наші діти живуть у любові та родинному затишку», - зазначив Юрій Холод.

Дитячий будинок сімейного типу — це форма виховання дітей-сиріт або дітей, батьки яких позбавлені батьківських прав. У ньому з родиною-вихователями може проживати загалом до 10 синів та дочок — своїх та прийомних. На Львівщині створено уже 45-ий дитячий будинок сімейного типу.