На Львівщині вручили ключі від власної квартири ще одній дитині позбавленій батьківського піклування

На Львівщині вручили ключі від власної квартири ще одній дитині позбавленій батьківського піклування

13.10.2023

Сьогодні, 13 жовтня, у Соснівці представники обласної влади вручили ключі від квартири Володимиру Царевичу. 22-річний Володимир є вихідцем із села Туринка Жовківської громади, і є одним з 14 дітей, якими опікувалася бабуся.

Хлопець завжди мріяв про власну домівку і ця мрія збулася. Вартість однокімнатного помешкання 403 тисячі гривень. Помешкання придбали за кошти обласного та місцевого бюджетів на умовах співфінансування.

“Дуже тішуся, що вдалося переконати колег не припиняти фінансування цієї програми, – зазначив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод. – Дякую всім громадам, які цьогоріч виділили співфінансування, і завдяки яким кілька десятків дітей-сиріт, в тому числі й ті, які вже захищають Україну, отримали власне житло”.

Загалом, на Львівщині сім громад закуплять 8 помешкань для 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. На цю мету громади скерують майже 3,1 млн грн. Ще 2,8 млн грн як співфінансування виділять з обласного бюджету. Загальна вартість об’єктів – 5,9 млн грн.