На Львівщині вшанували пам'ять дітей, які загинули через російсько-українську війну

На Львівщині вшанували пам'ять дітей, які загинули через російсько-українську війну

04.06.2024

Сьогодні, 4 червня, Львівщина разом з усією Україною, вшановує пам'ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

У Львові на Площі Ангелів, навпроти Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла УГКЦ, помолилися за дітей, які загинули від рук окупантів, та провели акцію «Голоси дітей», де кожен охочий зав’язав дзвіночок на інсталяцію «Ангела» та на дерева поруч, як символ пам'яті про душі невинних дітей.

До заходу долучилися в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод, депутати Львівської обласної ради Микола Іщук та Юрій Мазур, військові, представники дипломатичних і консульських установ, громадськість.

«Сьогодні ми згадуємо дітей, які втратили своє життя через ворога України, який постійно атакує цивільне населення.

Зав’язані дзвіночки – це символічні голоси загиблих діток, які лунають у пам'яті батьків, рідних, близьких і кожного українця. Акцією «Голоси дітей» демонструємо всьому світу, що московська навала вбиває невинних українських дітей», - зазначив Юрій Холод.

За даними Офісу Генерального прокурора, щонайменше 1919 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 4 червня 2024 року 551 дитина загинула та понад 1368 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Точну кількість постраждалих дітей встановити неможливо через активні бойові дії та тимчасову окупацію частини території України.

День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України – державний пам'ятний день в Україні, що відзначається щороку 4 червня та був запроваджений для ушанування пам'яті дітей, що загинули внаслідок російсько-української війни з 2014 року рішенням Верховної Ради України від 1 червня 2021 року.