На території так званого Марсового поля у Львові ексгумували 653 поховання

На території так званого Марсового поля у Львові ексгумували 653 поховання

10.08.2023

Фахівці комунального підприємства Львівської обласної ради «Меморіально-пошуковий центр «Доля» завершили перший етап дослідження території так званого Марсового поля на Личаківському кладовищі Львова.

Про це повідомив директор центру, депутат Львівської обласної ради Святослав Шеремета.

За його словами, було ексгумовано 653 поховання. Здебільшого це поховання часів Другої світової війни та пізніших періодів. 26 останків – це солдати часів Першої світової війни. Поховання знаходилися на різних глибинах від сорока сантиметрів і до кількох метрів.

Ексгумовані рештки, за словами радниці міського голови Львова з питань збереження культурної спадщини Лілії Онищенко, перенесуть на 65 поле Голосківського цвинтаря. А поховання Першої світової війни – залишать на Личаківському кладовищі.

Окрім людських решток, пошуковцями знайдено хрести, німецький ідентифікаційний жетон, погони, монети, пряжки, ґудзики та інші артефакти, які передадуть до львівських музеїв.

Попереду у Меморіально-пошукового центру «Доля» другий етап досліджень території так званого Марсового поля – його проводитимуть на центральній алеї.