Населення області застерігають від спалювання сухої рослинності, - ухвалено звернення

Населення області застерігають від спалювання сухої рослинності, - ухвалено звернення

14.04.2021


Депутатський корпус проголосував за звернення до органів місцевого самоврядування Львівщини щодо небезпеки від спалювання сухої трави, сухостою.

Зокрема, депутати наголошують:

«З метою запобігання виникненню пожеж, спричинених спалюванням залишків рослинності, сухостою, сміття, а також посилення заходів щодо притягнення до відповідальності в установленому порядку осіб, винних у спалюванні сухої рослинності на території Львівської області, звертаємо увагу на необхідність вжиття заходів у межах наданих вам повноважень, спрямованих на виявлення фактів порушення вимог природоохоронного законодавства.

Під час процесу горіння в повітря вивільняються небезпечні, а часом і канцерогенні речовини, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, а часто посилюють негативний перебіг хронічних захворювань. Рівень шкоди залежить від складу сміття, яке згоряє разом із сухостоєм.

Акцентуємо увагу на необхідності проведення відповідної роботи в частині інформування населення про небезпеку від спалювання сухої рослинності та її залишків, про недопущення спалювання сухої рослинності на сільськогосподарських угіддях, дотримання вимог пожежної безпеки в лісах, недопущення спалювання твердих побутових та інших відходів, а також про передбачену законодавством України відповідальність за вчинення порушень».