Наша мета – розвиток комунальних аптечних підприємств, – Володимир Гірняк

Наша мета – розвиток комунальних аптечних підприємств, –  Володимир Гірняк

19.03.2019

Сьогодні, 19 березня, у Львівській обласній раді відбулося засідання робочої групи з розроблення заходів для підвищення конкурентоспроможності обласних комунальних аптечних підприємств.

Звертаючись до керівників комунальних аптек, заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк наголосив, що робоча група покликана напрацювати стратегію розвитку обласної аптечної мережі. «На жаль, обласні комунальні аптеки зараз є неконкурентоспроможними з точки зору ціноутворення, закупівлі ліків тощо. А одне з головних завдань обласної ради є розвиток комунального сектору», - підкреслив він.

Володимир Гірняк зауважив, що обласна рада готова допомагати комунальним аптекам, зокрема надавати приміщення для здійснення їх діяльності в обласних лікарнях. «Задля цього протягом останніх чотирьох місяців ми призупинили надання в оренду приміщень в обласних комунальних закладах комерційним структурам», - сказав він.

За результатами наради – керівникам комунальних аптек до 21 березня доручено надати управлінню майном спільної власності Львівської обласної ради пропозиції щодо розвитку очолюваних ними підприємств та галузі взагалі.

Додамо, що до 14 квітня робоча група має підготувати пропозиції щодо підвищення конкурентоспроможності та розвитку аптечної мережі для розгляду їх сесією обласної ради.

До слова, в області функціонує 36 обласних комунальних аптечних підприємств.