Незадіяне державне майно може бути передане в оренду, на приватизацію або в комунальну власність громад

Незадіяне державне майно може бути передане в оренду, на приватизацію або в комунальну власність громад

14.05.2021

Об’єкти державної власності, які не експлуатуються або експлуатуються частково, можуть бути передані в оренду, приватизовані або передані в комунальну власність територіальних громад.

Про це поінформував начальник регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях Владислав Калинець під час зум-наради керівництва Львівської обласної ради з головами територіальних громад області.

«Якщо ви бачите, що об’єкти державної власності, які знаходять на територіях ваших громад, не експлуатуються або експлуатуються частково, інформуйте про це Фонд держмайна. Ці незадіяні площі можуть бути здані місцевому бізнесу в оренду або виставлені на приватизацію.

Крім того, Фонд готовий бути партнером громад у процесі передачі незадіяного майна з державної в комунальну власність. Постанова Кабміну від 21 вересня 1998 року №1482 «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» регламентує таку передачу. Для цього потрібно згідно з чинним законодавством подати відповідні заявки на адресу Фонду», - підкреслив Владислав Калинець, звертаючись до голів громад.

Як поінформував Владислав Калинець, у Львівській області здійснює господарювання 551 підприємство та установа державної форми власності, органами управління яких є 54 міністерства і відомства.

«В управлінні цих балансоутримувачів перебуває 28 900 об’єктів нерухомості. Тільки у 2021 році Регіональним відділенням Фонду виявлено 10 083 кв. м площ, які не використовуються за призначенням, про що повідомлено органи управління – міністерства і відомства, для ухвалення ними відповідних майнових рішень», - зауважив Владислав Калинець.

За більш детальною інформацією можна звертатися за телефонами: 032 261 62 14, 032 261 30 32.