Олександр Ганущин обговорив потенційні вектори співпраці з Турецькою агенцією зі співробітництва та координації

Олександр Ганущин обговорив потенційні вектори співпраці з Турецькою агенцією зі співробітництва та координації

20.03.2019

Сьогодні, 20 березня, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин обговорив потенційні вектори співпраці в галузі соціального захисту з директором департаменту Балкан та країн Східної Європи Турецького агентства зі співробітництва та координації Махмутом Чевіком і координатором програм ТІКА в Україні Аджір Єргін.

Зауважимо, що Турецька агенція зі співробітництва та координації (ТІКА) реалізує в Україні низку проектів, які стосуються підтримки соціальних установ – лікарень, шкіл, дитячих будинків тощо. На Львівщині – перший їх проект – реконструкція двоповерхового приміщення Львівського геріатричного пансіонату.

На початку зустрічі Олександр Ганущин наголосив, що Львівщина з великою повагою ставиться до всіх турецьких компаній, котрі працюють в Україні. «Для нас дуже важливою є допомога від ТІКА Львівському геріатричному пансіонату у покращенні умов перебування людей похилого віку в нашому хоспісі. Галузь геріатрії лише розпочинає своє становлення в Україні, тому нам потрібна допомога в цьому напрямку. Дякую також усій команді ТІКА за тісну співпрацю з Львівщиною», - сказав він. 

У свою чергу Махмут Чевік запевнив у готовності подальшої співпраці в галузі соціального захисту, охорони здоров’я, інфраструктури. «Вважаю, що такі проекти зближують людей з різних регіонів, надаючи змогу налагодити дружні стосунки і реалізовувати спільні проекти. Проект в геріатричному пансіонаті – це старт для наших подальших ініціатив», - зауважив він.

Говорячи про потенційні вектори співпраці, голова облради запросив іноземних гостей взяти участь у Форумі місцевого розвитку, який відбуватиметься 25 – 27 червня в Трускавці. «На цьому заході ми представимо всі наші досягнення в галузі міжнародної технічної допомоги, досягнення бізнесу на Львівщині і спільні проекти чотирьох областей, об’єднаних Карпатами. Отож, пропонуємо Турецькій агенції зі співробітництва та координації взяти участь у нашому форумі», - наголосив Олександр Ганущин.

Варто зауважити, що під час зустрічі сторони обговорили можливу співпрацю в галузі культури, а також дійшли згоди щодо започаткування проекту, покликаного надавати психологічну реабілітацію учасникам АТО (ООС).

Наприкінці зустрічі очільник облради подякував гостям за інтерес до Львівщини та окреслив подальші кроки в реалізації запланованого.