Олександр Ганущин проінспектував хід реставраційних робіт вежі монастиря в Підкамені

Олександр Ганущин проінспектував хід реставраційних робіт вежі монастиря в Підкамені

24.02.2020

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин сьогодні, 24 лютого, проінспектував хід реставраційних робіт вежі монастиря в Підкамені на Бродівщині у межах реалізації проєкту «Транскордонний паломницький маршрут як інструмент промоції спільної історико-культурної спадщини в українсько-польському прикордонні».

Під час виїзної наради за участі Олександра Ганущина, керівництва Львівської ОДА, очільників Бродівщини, виконавців і архітекторів проєкту, настоятеля монастиря, Асоціації ЄВРОРЕГІОН «КАРПАТИ – Україна» підбито підсумки реставраційних робіт та транскордонного проєкту протягом 2019 року.

«Опісля затвердженого Львівською обласною радою бюджету розвитку, 4,5 млн грн як співфінансування скеровано на проєкт «Транскордонний паломницький маршрут як інструмент промоції спільної історико-культурної спадщини в українсько-польському прикордонні. Під час наради з усіма службами на місці реставраційних робіт визначили першочергові завдання на цей рік. Відновленій вежі – бути!», - наголосив Олександр Ганущин.

Нагадаємо, проєкт «Транскордонний паломницький маршрут як інструмент промоції спільної історико-культурної спадщини в українсько-польському прикордонні» реалізується Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» у партнерстві з департаментом архітектури та розвитку містобудування ЛОДА та двома польськими партнерами: парафіями в Мокободах і Голублі за підтримки CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine. З польського боку планується реставрувати костел Святої Ядвіги в Мокободах і костелу Різдва Пресвятої Діви Марії в Голублі.

Більше - тут.