Олександр Ганущин провів зустріч із Послом Європейського Союзу в Україні Хюґом Мінґареллі

Олександр Ганущин провів зустріч із Послом Європейського Союзу в Україні Хюґом Мінґареллі

31.05.2019

Сьогодні, 31 травня, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та заступник голови Львівської ОДА Роман Филипів обговорили з Послом Європейського Союзу в Україні Хюґом Мінґареллі потенційні напрямки співробітництва.

Вітаючи гостя на Львівщині, Олександр Ганущин наголосив, що Львівщина завжди тримає руку на пульсі у питанні європейської інтеграції.

«Наш цьогорічний Форум місцевого розвитку, який відбудеться в Трускавці  25 – 27 червня, знову стане найбільший дискусійним майданчиком для місцевого самоврядування, виконавчих органів влади, неприбуткового сектору і бізнесу. Цього разу ми сконцентруємося на регіональному розвитку в Карпатах, співпраці між різними секторами і нових можливостях для росту карпатської економіки», - розповів він, запросивши пана Посла взяти участь у Форумі місцевого розвитку.

Олександр Ганущин, звертаючись до Хюґа Мінґареллі, попросив його підтримати ініціативу запровадження пілотної програми Європейського Союзу для чотирьох українських областей, об’єднаних Карпатами. «Ця наша ідея може нас зробити ще ближчими. Ми, напевно, один з небагатьох регіонів України, який до цього найбільш готовий. Просимо Вас підтримки цієї дуже значимої ініціативи», - акцентував очільник облради.

Більше про проект – тут.

Взявши слово, Посол ЄС в Україні наголосив на позитивних результатах України та Львівщини, зокрема відзначив ріст експорту та інвестицій. «Для нас це свідчення того, що українська економіка поступово інтегрується до спільного ринку ЄС. На нашу думку, це дуже важлива тенденція для України», - сказав Хюґ Мінґареллі.

Крім того, сторони обговорили процеси децентралізації в Україні, суспільно-політичну ситуацію в області, співпрацю Львівщини та Луганщини, а також ініціативи у вуглевидобувній галузі за європейським зразком.

Наприкінці зустрічі Олександр Ганущин подякував пану Послу за його особисті зусилля, спрямовані на підтримку європейських прагнень України.