Підприємства ОКС ЛГП «Галсільліс» підбили підсумки роботи за І квартал

Підприємства ОКС ЛГП «Галсільліс» підбили підсумки роботи за І квартал

26.04.2019

В управлінні ОКС ЛГП «Галсільліс» відбулася виробнича нарада за участю директорів, головних лісничих та головних бухгалтерів дочірніх лісогосподарських підприємств та спеціалістів апарату управління. На нараді було підбито підсумки роботи комунальних лісогосподарських підприємств у І кварталі 2019  року.

Про це повідомив керівник ОКС ЛГП «Галсільліс»  Володимир Мельник.

За його словами, упродовж І кварталу 2019 року комунальними лісогосподарськими підприємствами «Галсільліс» заготовлено 31,5 тис м3 ліквідної деревини. Обсяг реалізації склав 32,9 тис. м3 деревини на суму – 36,2 млн грн. Загалом дохід від реалізації товарів, робіт та послуг склав 36,8 млн грн.

«За звітний період ДЛГП нарахували до сплати податків та обов’язкових платежів на загальну суму 16 млн грн, що на 1,3 млн грн більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року: до державного бюджету нараховано – 10,8 млн грн, до місцевого бюджету – 4,6 млн грн, до обласного бюджету – 0,53 млн грн», - розповів Володимир Мельник.

У лісах ДЛГП було допущено 38 випадків лісопорушень загальним об’ємом 149,8м3. Частка виявлення лісопорушень у цілому по області складає близько 80%.

Розвиток та залучення мережі учнівської молоді до заходів із збереження навколишнього середовища та лісокультурних робіт стало одним із напрямків роботи лісівників. Варто зазначити, що впродовж березня – квітня 2019 року проведено конкурс «День зустрічі птахів – 2019 р.», у якому взяло участь 20 учнівських лісництв комунальних лісогосподарських підприємств Львівщини. Найкращі роботи було розміщено на території Стрийського парку м. Львова.

На завершення виробничої наради було озвучено низку першочергових завдань:

- подальше забезпечення планових лісогосподарських заходів;

- збільшення площ розсадників для вирощування лісового та декоративного матеріалу;

- розвиток мисливського господарства;

- створення нових виробничих потужностей для переробки низькосортної деревини;

- оновлення протипожежної техніки;

- завершення карти якості лісів;

 - створення  рекреаційних зон у об’єктах ПЗФ.

«Запорукою економічного зростання та розвитку лісової галузі Львівщини є застосування сучасних підходів ведення лісового господарства, поряд з якими є урахування інтересів місцевих громад та забезпечення прозорості діяльності підприємства», - підсумував керівник ОКС ЛГП «Галсільліс»  Володимир Мельник.