Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль ознайомився з роботою Центру легеневого здоров’я

Прем'єр-міністр України  Денис Шмигаль ознайомився з роботою Центру легеневого здоров’я

16.04.2021

Сьогодні, 16 квітня, під час робочої поїздки на Львівщину Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відвідав Центр легеневого здоров’я. Провідний заклад, в якому лікують легеневі патології та надають допомогу найважчим пацієнтам із COVID-19.

Глава Уряду ознайомився з роботою лікарні, обговорили ситуацію з коронавірусом, питання фінансування медицини та її розвиток. Також оглянули сучасну кисневу станцію, яку нещодавно встановили в лікувальному закладі для забезпечення хворих безперебійним постачанням кисню.

«Вже рік лікарі Центру легеневого здоров’я приймають хворих на коронавірус. Безустанно працюють і рятують життя, - зазначив Денис Шмигаль. -  Тут до кінця 2021 року відбудеться капітальний ремонт відділення реанімації та інтенсивної терапії, а також реконструкція операційного блоку».

Як зауважила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, комунальний медичний заклад обласної ради з перших днів приймає хворих з COVID-19  і лікує найскладніші випадки пневмоній та патологій дихальної системи.

«Однак медики думають та сподіваються на швидке повернення лікарні до роботи у звичайних умовах. Тому нині вони звернулись до керівників уряду з пропозицією ініціювати перед НСЗУ внесення змін до пакетів послуг з метою вдосконалення оплати роботи медичних працівників, розширення спектру послуг, що надаються Центром, та підвищення їхньої якості»,  - повідомила Ірина Гримак.

Як відомо, Центр легеневого здоров’я з початку пандемії на передовій боротьби з COVID-19. Тут збільшено ліжкову мережу до 370 ліжок, розширено кисневу систему та закуплено кисневі концентратори. 

1 квітня за кошти державної субвенції у Центрі легеневого здоров'я введено в експлуатацію нову сучасну кисневу станцію. Це дало можливість подати централізований кисень до ще 130 розгорнутих для ковідних хворих ліжок. А також покращити кисневе забезпечення уже існуючих. Окрім того, до кінця місяця тут планують розгорнути 100 ліжок з киснем для пацієнтів із ускладненнями Covid-19.