Профільна комісія облради обговорила питання збереження музейних експонатів у разі загрози військового вторгнення

Профільна комісія облради обговорила питання збереження музейних експонатів у разі загрози військового вторгнення

17.02.2022

Сьогодні, 17 лютого, на комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції депутати заслухали питання щодо фінансування шести комунальних закладів обласної ради, зокрема філій Музею історії релігії, Історико-краєзнавчого музею та Львівського академічного обласного театру ляльок.

Як повідомив голова комісії Святослав Шеремета, на утримання цих комунальних установ в обласному бюджеті передбачено фінансовий ресурс лише на шість місяців. 

«На засідання сьогоднішньої комісії ми запросили керівників наших обласних закладів культури, представників профільного департаменту, управління майном спільної власності, щоб обговорити питання їх діяльності, розвитку та фінансування.

Спільно ми дійшли згоди, щоб  звернутися до комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку вишукати необхідні кошти, йдеться про суму майже 10 млн грн, на забезпечення до кінця року вищезгаданих обласних установ», - зазначив Святослав Шеремета.

Також депутати разом з керівниками комунальних музейних установ обговорили можливий план заходів щодо збереження музейних експонатів музеїв під час загрози військового вторгнення та можливість прийняття музейних експонатів з інших областей України на тимчасове збереження.

За підсумками роботи, профільна комісія спільно  з Львівською ОДА вирішили звернутися до Міністерства культури та інформаційної політики України про надання методичних рекомендацій щодо вжиття необхідних заходів у випадку загострення ситуації на кордоні, військового вторгнення чи надзвичайного стану. 

Окрім того, на засіданні розглянули питання щодо напрацювання плану заходів щодо популяризації участі в заходах національного спротиву. Зокрема, щодо поширення інформації для мешканців області щодо методичних рекомендацій з цивільного захисту через засоби масової інформації, відеоролики, радіо- та телеповідомлення, білборди, буклети, соцмережі.

З рекомендаціями мешканцям Львівщини з цивільного захисту можна ознайомитися  тут: