Профільна комісія ознайомилася з роботою освітніх комунальних закладів у Стрийському та Дрогобицькому районах

Профільна комісія ознайомилася з роботою освітніх комунальних закладів у Стрийському та Дрогобицькому районах

07.03.2023

У вівторок, 7 березня, під час виїзного засідання постійної комісії з питань освіти, науки та інновацій депутати ознайомилися з діяльністю комунальних закладів  Львівської обласної ради "Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Надія» та "Бориславська загальноосвітня санаторна  школа І-ІІІ ступенів". Також члени комісії відвідали освітній Дрогобицький науковий ліцей імені Богдана Лепкого Дрогобицької міської ради.

Голова комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради Іванна Герус наголосила, що у листопаді минулого року Львівська обласна рада проголосувала за зміну типу та найменування комунальних закладів «Винниківська загальноосвітня санаторна школа І-III ступенів» та «Львівська загальноосвітня санаторна школа № 1 І-III ступенів імені Б.-І. Антонича» у наукові ліцеї: «Винниківський науковий ліцей» та «Львівський науковий ліцей № 1 імені Б.- І. Антонича». Реформування двох обласних санаторних шкіл відбуватиметься поступово, до 2027 року.

«Ідея створення наукових ліцеїв є дуже актуальною, реорганізація освітніх закладів відбувається з метою покращення якості освітніх послуг. Сьогодні ми оглянули приміщення Дрогобицького ліцею, на базі якого передбачається створення ще одного наукового ліцею. Тут вже працюють з учнями за унікальними методиками. В перспективі педагоги наукових ліцеїв співпрацюватимуть із науковцями закладів вищої освіти. Цей успішний досвід варто поширювати на Львівщині», - наголосила голова комісії з питань освіти, науки та інновацій Іванна Герус.  

За підсумками візиту депутати також доручили адміністрації Дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Надія» напрацювати план перспективного розвитку, який планують розглянуть на наступних засіданнях.