Профільна комісія підтримала звернення МОЗ та медичного університету про створення університетської лікарні

Профільна комісія підтримала звернення МОЗ та медичного університету про створення  університетської лікарні

16.07.2024

Сьогодні, 16 липня, під час засідання комісії з питань охорони здоров’я та материнства депутати підтримали ініціативу Міністерства охорони здоров’я України  та звернення Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького про створення університетської клініки  на базі КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня».

Як пояснив ректор університету Орест Чемерис, це дозволить забезпечити високий рівень практичної підготовки майбутніх медичних фахівців - студентів, інтернів, удосконалити навички у практикуючих лікарів, медичних сестер та інших фахівців сфери охорони здоров’я, зберегти  професійні навички у викладачів, впровадити сучасні технології діагностики і лікування, залучити найкращих фахівців до надання медичної допомоги пацієнтами.

«Така ініціатива справді на часі. Маємо враховувати тенденції у галузі охорони здоров’я та міжнародний досвід, тому ми підтримуємо створення Університетської клініки медичного університету на базі нашої обласної лікарні», - зауважила під час комісії директор департаменту охорони здоров’я ЛОВА Наталя Літвінська.

Даний проєкт рішення має бути затверджений сесією Львівської обласної ради.