Профільна комісія заслухала інформацію про роботу правоохоронних органів Львівської області у 2018 році

Профільна комісія заслухала інформацію про роботу правоохоронних органів Львівської області у 2018 році

15.05.2019

Сьогодні, 15 травня, комісія з питань законності, правоохоронної діяльності, дотримання прав людини та військових проблем заслухала інформацію про роботу правоохоронних органів Львівської області у 2018 році.

Так, начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Валерій Середа, інформуючи депутатів про результати роботи органів і підрозділів ГУ НП у Львівській області за 2018 рік, наголосив, що основна ідея організації роботи Нацполіції – є забезпечення безпеки громадян шляхом зменшення кримінальних посягань на людей: на їхнє життя, здоров’я, майно.

«За минулий рік в області було зафіксовано 25403 кримінальних правопорушень, у порівнянні з 2017 роком їх кількість зменшилася на 6%. При цьому минулоріч у порівнянні з 2017 роком збільшилася кількість розкритих злочинів», - поінформував Валерій Середа.

Опісля в.о. прокурора Львівської області Олександр Русецький доповів про стан законності у Львівській області за період 2018 року. Зокрема він наголосив, що прокуратурою області особлива увага приділяється питанням зміцнення законності та правопорядку, недопущення правопорушень проти основ національної безпеки, посилення протидії корупції, забезпечення принципу невідворотності покарання.

«Кількість облікованих кримінальних правопорушень по області складає 25764, що на 6,4% менше, ніж у 2017 році. Спостерігається також тенденція зменшення росту загального рівня злочинності на 10 тис. населення, який за період 2018 року складає 102,1 злочинів проти 108,8 у 2017 році», - розповів Олександр Русецький.

Відтак дві вищеназвані інформації від правоохоронців комісія взяла до уваги та скерувала їх на розгляд сесії Львівської обласної ради.

Крім того, комісія вирішила оголосити конкурс щодо претендентів до складу поліцейської комісії Головного управління Національної поліції у Львівській області.