Спорудження пам'ятника жертвам депортації українців дофінансують з обласного бюджету

Спорудження пам'ятника жертвам депортації українців дофінансують з обласного бюджету

21.05.2021

Львівська обласна рада долучиться до фінансування робіт із завершення спорудження пам'ятника жертвам депортації українців 1944-1951 років. Таке рішення прийняли депутати під час засідання постійної депутатської комісії з питань  культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради.

Члени  комісії напрацювали механізм співфінансування заходів зі збереження національної пам'яті шляхом створення проєктів з залученням ресурсів громадських організацій та бюджету області.

" Приблизно 670 тисяч українців були виселені з етнічних земель. Це трагедії багатьох родин, поколінь і цілої української нації. Тому ми зобов'язані долучитися до проєкту, який реалізовує  об'єднання "Закерзоння" та допомогти  завершити й відкрити пам'ятник. Це обов'язок перед громадою, а також  інвестиція в наше майбутнє", - зазначив голова комісії Святослав Шеремета.

Пам'ятник встановлять у місті Львові на перехресті  вул. І. Свєнціцького –вул.  В. Стуса. Автор проєкту - скульптор Сергій Олежко.   В рамках обласної Програми відновлення, збереження національної пам'яті та протокольних заходів на 2021-2025 роки, з обласного бюджету на підтримку діяльності інституту громадянського суспільства з питань збереження національної пам'яті, а саме об'єднання товариств депортованих українців "Закерзоння" та на спорудження пам'ятника жертвам депортації українців 1944-1951 років передбачено виділити 245 тис. грн.