У День вишиванки працівники обласної ради спільно виконали Державний Гімн України

У День вишиванки працівники обласної ради спільно виконали Державний Гімн України

20.05.2021

Із нагоди Дня вишиванки сьогодні, 20 травня, у сквері біля пам’ятника В’ячеславу Чорноволу керівництво, працівники Львівської обласної ради і Львівської ОДА спільно виконали Державний Гімн України.

«Вишиванка – унікальний код нації, нашої нації. Одяг з вишивкою на території України створювали ще за часів Київської Русі, що підтверджено літописами, та зображеннями на фресках Софіївського собору у Києві. У ХІХ-XX столітті вишиванка стала одним із символів боротьби українського народу за незалежність. Вона є пам`яттю про наші народні традиції та про наших рідних, які її вишили. Зі святом, із Днем вишиванки!», - привітала громаду Львівщини голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

«Вишиванка – одяг поза часом. Вона актуальна завжди. Моя сорочка – подарунок батьків, який викликає гордість та дарує піднесений настрій! Зі святом!», - сказав перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник.

«Вишиванка є кодом нації, вона є символом патріотизму та збереження українських традицій. Вітаю Львівщину з Днем вишиванки!», - зазначив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

До слова, сьогодні у холі обласної ради відбувається виставка вишитих робіт працівників апарату облради.

Нагадаємо, Всесвітній день вишиванки – свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення – щороку в третій четвер травня (будній день). У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.