У Львівському перинатальному центрі запрацювали нові зали сімейного типу для комфортного перебування породіль

У Львівському перинатальному центрі запрацювали нові зали сімейного типу для комфортного перебування породіль

04.06.2024

Пологові зали сімейного типу відкрили сьогодні, 4 червня, у Комунальному закладі Львівської обласної ради Львівському перинатальному центрі.

Нові пологові зали площею 44 і 39 кв.м мають сучасний інтер'єр і меблі, спеціалізоване ліжко-трансформер з регульованим положенням для породіллі, бездротові кардіомонітори, додаткове спальне місце для рідних, кухню та індивідуальний санвузол. На вході до палат є пост цілодобового медичного спостереження. Окремо облаштовано сімейну палату для відпочинку і психологічного розвантаження, площею 22 кв.м.

Над реалізацією проєкту працювали 9 місяців. «Виникла ідея щодо вдосконалення надання послуг та підвищення рівня комфорту. У всьому світі процес пологів намагаються організувати так, щоби все відбувалося як удома. Щоби жінка, знаходячись з чоловіком, мамою, ріднею, перебувала у сімейному затишку. Щоби комфорт і сервіс був на першому рівні, а поруч завжди був високопрофесійний персонал, який забезпечить медичною допомогою. Тепер жінка поступає, народжує дитину і виписується з одного пологового залу», – сказала під час урочистого відкриття директорка Львівського перинатального центру Марія Малачинська.

Медичний персонал зайвий раз не турбує породіль. Для зв'язку із породіллями організовано дистанційне спостереження. Допомогли облаштувати кімнати львівські підприємці.

«Це перші пологові зали сімейного типу, які відкрилися у перинатальному центрі. Після народження дитини жінка вже не потребує щоби її відвозили в іншу палату. Поруч може знаходитися чоловік породіллі. Тут все облаштовано для комфортного перебування сім'ї.

Комфорт та затишок, безпека і позитив є особливо важливими для матерів з немовлятами. Я щиро вдячний керівництву нашого обласного перинатального, опікунській раді і — головне — відповідальному бізнесу, завдяки яким вдалося втілити ще один прекрасний проєкт.

Поки триває війна, в якій ми, без сумніву, переможемо, тут, у тилу, мають у комфорті, в безпеці народжуватися щасливі здорові діти. Діти, які творитимуть далі велику державу», – зазначив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Юрій Холод також відзначив почесною відзнакою Львівської обласної ради підприємців Андрія Галицького, Юрія Загродського та Ореста Печенка з компанії Lviv Croissants,  які допомогли облаштувати нові зали.