У Львові відбудеться студентський етнофестиваль «Гаївки-фест»

У Львові відбудеться студентський етнофестиваль «Гаївки-фест»

06.05.2019

У вівторок, 7 травня, у вівторок, у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького пройде молодіжний етнофестиваль автентичної української культури «Гаївки-фест».

Як розповіли його організатори, метою проведення Етнофестивалю є привернення уваги молоді до народної культури, фольклору, етнографії та популяризація творчої спадщини українського народу. 

«Основними завданнями Етнофестивалю є національно-патріотичне виховання нашої молоді, пізнання нею історичного минулого, виховання любові до української культури та мистецтва, збереження нематеріальної культурної спадщини, в тому числі традиційної народної культури, мови, діалектів і говірок, фольклору, традицій, звичаїв і обрядів, пропаганда та розвиток української фольклорної спадщини», – розповіла керівник відділу соціально-культурного розвитку ветеринарного університету п. Тетяна Купчак.

Етнофестиваль у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького проводиться уже кілька років поспіль та завжди вражає яскравим театральним дійством та співами. Але цьогоріч він вперше став відкритим для учасників з інших вищих учбових закладів, технікумів, коледжів, училищ та шкіл Львівської області.

Усі колективи нагороджуються дипломами та відзнаками учасника Етнофестивалю. Переможці нагороджуються відповідними дипломами І, ІІ, ІІІ ступенів та цінними подарунками. В рамках Етнофестивалю відбудеться круглий стіл за участю керівників колективів та запрошених гостей – науковців, фольклористів, етнографів, мистецтвознавців, краєзнавців.

Етнофестиваль розпочнеться 7 травня о 12.00 годині у студентському парку, що на вулиці Пекарській, 50 у Львові (майдан навколо фігури Пресвятої Богородиці).