У Львові відкриється Почесне консульство Туреччини

У Львові відкриється Почесне консульство Туреччини

30.04.2021

Можливість відкриття дипломатичного представництва Туреччини у Львові обговорили під час зустрічі 30 квітня голова Львівської обласної ради Ірина Гримак і Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Туреччина в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере.  

Ірина Гримак подякувала міжнародним партнерам  за надання військово-гуманітарної допомоги Україні. Зокрема за реалізований на Львівщині проєкт з реконструкції корпусу Львівського геріатричного пансіонату.   

Посол Туреччини запевнив, що його держава навіть в умовах пандемії дбає про розширення можливостей для співпраці з Україною.  

"Минулого року ми першими відкрили туризм для українців. І це не лише літні пропозиції. Ми чекаємо українців взимку, на оздоровлення, у нас є пропозиції цілорічного спортивного туризму" – наголосив Ягмур Ахмет Гюльдере.

Він повідомив, що до кінця травня в Туреччині планують завершити вакцинацію всіх працівників туристичної індустрії. А з 15 травня знімуть вимогу обов'язкового проходження ПЛР тестів для українських туристів.  

Голова обласної ради запросила гостей з  Туреччини  відвідати  Форум місцевого розвитку, який щорічно проводиться на Львівщині, і цього року відбудеться у вересні.  

"Ми пропонуємо активніше співпрацювати не лише на міждержавному, а й  на міжрегіональному рівнях.  Львівщина має багато можливостей, привабливих об'єктів для інвестування, ми відкриваємо нові цікаві туристичні маршрути та будемо раді приймати у нас гостей. В нашій області вже є багато успішних прикладів українсько-турецької співпраці. Турецькі компанії можуть демонструвати іншим власний позитивний досвід роботи в Україні", - запропонувала  Ірина Гримак.  

Під час зустрічі в обласній раді обговорили перспективу підписання угод про співробітництво між українськими та турецькими містами.

 "За прогнозами, турецький бізнес планує інвестувати в українську економіку до 10 млрд доларів. Я дуже сподіваюся, що частину цих інвестицій ми зможемо залучити в громади Львівщини", - підсумувала зустріч Ірина Гримак.