В Центрі дитячої медицини. Лікарні "Охматдит" провели успішне хірургічне втручання з усунення широкої розщілини піднебіння

В Центрі дитячої медицини. Лікарні "Охматдит" провели успішне хірургічне втручання з усунення широкої розщілини піднебіння

10.01.2024

Дівчинка з Хмельницької області народилася без піднебіння, батьки 6 років шукали фахівців. У 6-річної Ангеліни вроджена вада - розщілина твердого та м'якого піднебіння. 

Це одна із найпоширеніших вроджених аномалій, що вражають дітей в усьому світі. Неповне формування верхньої губи (розщілина губи) або піднебіння (розщілина піднебіння) може відбуватися окремо, або обидва дефекти можуть виникати разом. Умови можуть варіюватися за ступенем тяжкості і можуть впливати на одну або обидві сторони рота. Хірургічне втручання необхідно для відновлення розщілини губи або піднебіння.

Для 6-річної дівчинки це перша операція. У хірургічному відділенні дитина була обстежена. Шляхом мультидисциплінарних консиліумів визначено тактику оперативного лікування. Успішне втручання провела команда лікарів Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит». Після відновлення дівчинку виписали додому, її чекає ще тривалий період реабілітації.

«Це була дуже широка розщілина, тому ніхто з лікарів не брався оперувати. У нас все вдалося! Ми закривали дефект за допомогою клаптя - тканини, яку взяли зі щоки дитини», - розповіла щелепно-лицева хірургиня Христина Погранична . 

У 2023 році в Клініці «Хірургія Плюс» лікарні «Охматдит» прооперовано понад 200 дітей з щелепно-лицевою патологією.