В Центрі дитячої медицини лікарні «Охматдит» провідні хірурги США та України безплатно прооперують дітей зі складними розщілинами губи й піднебіння

В Центрі дитячої медицини лікарні «Охматдит» провідні хірурги США та України безплатно прооперують дітей зі складними розщілинами губи й піднебіння

29.01.2024

З 26 лютого до 1 березня топові дитячі щелепно-лицеві хірурги України й США консультуватимуть та оперуватимуть маленьких українців з найскладнішими вадами щелепно-лицевої ділянки, з вродженими дефектами та рідкісними генетичними синдромами, асоційованими з розщілинами П’єра Робена, Денді-Вокера, Тричера-Коллінза тощо.

«Це діти з усієї України, яким не змогли допомогти удома. Лікарі «Охматдиту» не залишили їх наодинці з хворобою. До Львова запросили провідних дитячих щелепно-лицевих хірургів, щоби виправити ці дефекти з допомогою сучасних досягнень реконструктивної мікрохірургії», – зазначили у Центрі дитячої медицини.

Оперуватиме американська хірургиня українського походження Оксана Джексон, авторитетна спеціалістка з реконструктивної мікрохірургії, співдиректорка Програми з лікування розщілин губи та піднебіння у дитячій лікарні Філадельфії (Children's Hospital of Philadelphia).

З української сторони будуть хірурги НДСЛ «Охматдит» (Київ), НМУ імені О.О. Богомольця, дитячої клінічної лікарні № 7 Києва і львівського Міжрегіонального центру дитячої щелепно-лицевої хірургії на базі Центру дитячої медицини (Міжрегіональний центр лікування дітей з розщілинами губи і піднебіння).

Лікарі вже відібрали пацієнтів для складних реконструктивних операцій на обличчі.

Дітей, які потребують операції, проконсультують і запланують оперативні втручання під час наступних візитів колег зі США.

Записати на консультацію до хірургів можна у Центрі дитячої медицини, в лікарні «Охматдит» дітей з розщілиною губи й піднебіння і генетичними синдромами (Пʼєра Робена та ін) за тел. 0 (98) 776 2355 або за посиланням bit.ly/48Qh82w