В обласній раді відбулася зустріч із учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

В обласній раді відбулася зустріч із учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

22.04.2021

Перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник, голова комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Володимир Квурт, голова комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій  Микола Іщук сьогодні, 22 квітня, зустрілися з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС і представниками громадських організацій чорнобильців.

Під час спілкування обговорили питання підтримки з обласного бюджету Львівського обласного спеціалізованого центру радіаційного захисту населення, медичного обслуговування та іншої допомоги чорнобильцям і членам їх сімей.

«Закликаємо спільно об’єднати зусилля задля вирішення проблем, які зараз постають перед постраждалими від Чорнобильської катастрофи, яких в області – 7600 осіб.

Дякуємо всім чорнобильцям, які ціною власного життя та здоров’я зупинили аварію світового масштабу», - зауважив Євгеній Гірник.

Як повідомив департамент соціального захисту Львівської ОДА, на 2021 рік в обласному бюджеті передбачено 4 млн грн на ліки для чорнобильців.

Нагадаємо, 26 квітня – День Чорнобильської трагедії і Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф. Цьогоріч – 35-і роковини Чорнобильської катастрофи.