Вісім громад Львівщини отримали нові шкільні автобуси

Вісім громад Львівщини отримали нові шкільні автобуси

31.01.2023

Вісім нових автобусів «школяриків» вирушили сьогодні, 31 січня у громади Львівщини. Представники Кам’янка-Бузької, Дрогобицької, Бісковицької, Новокалинівської, Стрийської, Сколівської, Червоноградської та Івано-Франківської громад отримали ключі та документи на транспортні засоби.

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, громади Львівщини віддавали шкільні автобуси на потреби ЗСУ. Тепер на умовах співфінансування з обласного та місцевих бюджетів компенсовують їх нестачу.    

«Ми спільно з громадами акумулювали кошти. Сьогодні передаємо 8 автобусів, всього на виробництві залишилося ще 55. Підприємство виробник постачає автобуси за узгодженим графіком. В обласному бюджеті є 89 млн грн на всі 63 автобуси, тож у березні ми поставимо крапку у питанні потреб школяриків в області», - розповів заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Іван Собко.

Одна з громад, яка віддала на потреби військових 5 автобусів - Дрогобицька. У місцевому бюджеті передбачили 50% фінансування на закупівлю нових «школяриків».

«Три автобуси ми отримали, на два ще очікуємо від виробника. Відтак нам потрібно ще закупити 4 «школярики», щоб повністю забезпечити потреби громади та безпечно довозити наших дітей до навчальних закладів», - пояснив голова міста Дрогобич Тарас Кучма.