Юрій Холод закликав керівників громад передбачити кошти на придбання житла для дітей-сиріт

Юрій Холод закликав керівників громад передбачити кошти на придбання житла для дітей-сиріт

16.04.2021

Про Програму капітального будівництва та закупівлю житла для дітей-сиріт йшлося сьогодні, 16 квітня, під час zoom-наради заступника голови Львівської обласної ради Юрія Холода з головами Золочівської, Червоноградської, Яворівської районних рад і очільниками територіальних громад цих районів.

«Нагадаю, 13 квітня Львівська обласна рада ухвалила Програму капітального будівництва об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення, яка реалізовуватиметься за рахунок коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2021 рік. Відтак, як тільки наповнюватиметься бюджет, то території отримуватимуть кошти для реалізації визначених проєктів», - зауважив Юрій Холод.

Заступник голови облради також наголосив на важливості для громад брати участь у Регіональній програмі забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області на 2021 – 2025 роки.

«Маю велике прохання до очільників громад віднайти кошти для придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. В обласній Програмі передбачені кошти, щоб співфінансувати цю соціально важливу справу», - підкреслив Юрій Холод.

Крім того, під час наради виконавча директорка Асоціації Єврорегіон «Карпати – Україна» Галина Литвин ознайомила присутніх з можливостями Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад-2021 і програмою підтримки міжрегіональних обмінів «Змінимо країну разом».