За участі військових капеланів у центрі Львова освятили воду

За участі військових капеланів у центрі Львова освятили воду

06.01.2024

Святкове Йорданське водосвяття з нагоди церковного празника Богоявлення Господнього відбулося сьогодні, 6 січня, на площі Ринок у Львові.

На традиційний захід перед міською ратушею і шопкою зібралися мешканці та гості міста, військові капелани різних конфесій, військовослужбовці, міська й обласна влада, депутати.

«Щиро дякуємо за вашу присутність і за те, що можемо сьогодні разом помолитися. Просимо Бога, щоби благословив усіх нас, благословив цю водицю для зцілення наших душ і тіл. Прибігаємо до цієї цілющої води з вірою в Бога, з молитвою за Україну і за наше військо», – зазначив священник Гарнізонного храму у Львові Андрій Сіданич.

Присутні взяли участь в екуменічному Чині освячення води. Військові капелани та священники почергово зачитали молитви й занурили свічки у воду. Наприкінці дійства священники окропили присутніх освяченою водою.

«Найперше сьогодні всі разом дякуємо нашим Захисникам і просимо Бога, щоби освячена йорданська вода додала нашому народу сили до боротьби та перемоги. А нашим воїнам – міцного здоровʼя! Кожна християнська традиція, кожен народний обряд – це наша невидима зброя, яка захищає і нищить міць ворога. Тому бережімо своє, українське, рідне! Допомагаймо один одному, підтримуймо тих, хто потребує нашої помочі! Донатьмо для ЗСУ! І нехай Господь допомагає та посилає щедрі ласки кожній родині!», – зазначив у святковому привітанні заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Впродовж дня на площі буде розташований великий резервуар, з якого усі охочі зможуть набрати освяченої води.