Андрій Білоус зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні п. Юрісом Пойкансом

Андрій Білоус зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні п. Юрісом Пойкансом

02.04.2019

Перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус та голова Львівської ОДА Олег Синютка сьогодні, 2 квітня, поспілкувалися з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні п. Юрісом Пойкансом, який прибув на Львівщину з нагоди відкриття прямого авіасполучення між Львовом та Латвійською Республікою.

Керівники області, вітаючи гостей, висловили впевненість, що завдяки відкриттю авіарейсу між Львовом та Ригою – Латвія і Україна стануть ще ближчими.

«Для нас дуже важливим є ознайомити мешканців Латвії з потенціалом Львівщини, зокрема бальнеологічними курортами та Карпатами. Задля цього ми готові організувати ознайомчі візити, презентації тощо», - сказав Андрій Білоус.

Крім того, перший заступник голови Львівської облради подякував  Надзвичайному і Повноважному Послу за підтримку проекту з будівництва Львівського лісового селекційно-насіннєвого центру. «Ми як один із найбільш лісистих регіонів України потребували селекційно-насіннєвого центру. Це фактично перший такий проект в Україні, ініційований на регіональному рівні. І важливо, що в цьому процесі ми мали сприяння від Вас, пане Посол, та опиралися на досвід Латвії. У свою чергу Львівщина поділиться своїми напрацювання з лісівниками сусідніх областей. Тому будемо раді бачити представників Латвії на урочистому відкритті Львівського лісового селекційно-насіннєвого центру, який, упевнений, стане потужним поштовхом до розвитку лісової галузі Львівщини», - сказав Андрій Білоус.

Також сторони обговорили напрямки співпраці у галузі сільського господарства та деревообробки, домовилися про організацію промоційних турів для туристичних операторів та ЗМІ Латвії.

У свою чергу Юріс Пойканс запевнив, що Латвія готова до співпраці з нашою областю, а також запропонував провести дні Львівщини в Ризі. «Ми відкриті до співробітництва», - запевнив він.

Довідково:

Новий авіарейс Львів – Рига забезпечить зручні можливості з'єднання між цими двома містами. Львів стане вже третім пунктом призначення airBaltic в Україні. airBaltic виконуватиме польоти з Риги до Львова чотири рази на тиждень на літаку BombardierQ400 NextGen, тривалість польоту – 1 год. 50 хв. Ціна квитка в одному напрямку – від 49 євро в залежності від класу зручності.