КАНАДСЬКІ ВІЙСЬКОВІ СПЕЦІАЛІСТИ ОЗНАЙОМИЛИСЯ ІЗ СПЕЦИФІКОЮ ПІДГОТОВКИ КУРСАНТІВ ІНЖЕНЕРНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ

КАНАДСЬКІ ВІЙСЬКОВІ СПЕЦІАЛІСТИ ОЗНАЙОМИЛИСЯ ІЗ СПЕЦИФІКОЮ ПІДГОТОВКИ КУРСАНТІВ ІНЖЕНЕРНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ

19.09.2018


19.09.2018

Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відвідали учасники V та VI ротації Збройних сил Канади в Україні в рамках Операції "UNIFIRE". Гості ознайомилися з системою підготовки фахівців ЗС України зі знешкодження вибухонебезпечних предметів в рамках реалізації освітньої програми підготовки офіцерів за спеціальністю інженерного забезпечення на базі факультету підготовки спеціалістів бойового (оперативного) забезпечення.

Представникам ЗС Канади, постійним військовим радникам Бундесверу та ЗС Великої Британії представили структуру і порядок викладання низки профільних дисциплін, зокрема «Вибухова справа», «Інженерні загородження», «Інженерна підготовка», а також навчального курсу «Мінна безпека та протидія саморобним вибуховим пристроям», на яких, власне, і вивчаються питання знешкодження вибухонебезпечних предметів.

У свою чергу уорент-офіцер Скотт Городецький представив програми підготовки фахівців зі знешкодження вибухонебезпечних предметів EODOS, ETHAR та IST, які були розроблені спільною канадсько-українською групою та спрямовані на покращення підготовки спеціалістів та сумісність їх з підрозділами НАТО. 

Наприкінці зустрічі представники обох сторін дійшли згоди про подальшу плідну співпрацю та проведення найближчим часом зустрічі для створення робочої групи, яка розроблятиме єдині стандарти підготовки фахівців за напрямком знешкодження вибухонебезпечних предметів.