ЛЬВІВЩИНУ ВПЕРШЕ ВІДВІДАВ НАДЗВИЧАЙНИЙ І ПОВНОВАЖНИЙ ПОСОЛ КИРГИЗЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ В УКРАЇНІ

ЛЬВІВЩИНУ ВПЕРШЕ ВІДВІДАВ НАДЗВИЧАЙНИЙ І ПОВНОВАЖНИЙ ПОСОЛ КИРГИЗЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ В УКРАЇНІ

19.09.2018


19.09.2018

Сьогодні, 19 вересня, відбулася зустріч керівництва області ізНадзвичайним і Повноважним Послом Киргизької Республіки в Україні Шаріповом Жусупбеком Шаріповичем. 

Сторони обговорили питання налагодження співпраці між Львівщиною та Киргизькою Республікою. Зокрема, щодо пожвавлення експорту товарів: продуктів харчування, текстилю, продукції деревообробної галузі, а також окремо зупинилися на можливості розглянути пропозиції львівського заводу «Електрон». 

Перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус запропонував киргизькій делегації співпрацювати в галузі культури та освіти. «Львівщина славиться своїми художніми та театральними колективами, нам цікаво також познайомитися з культурою Киргизії. Тому обміни як культурні, так і освітні є для нас цікавими». 

В свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Киргизької Республіки в Україні Шаріпов Жусупбек Шаріпович повідомив, що його країна готова розвивати зв`язки з Україною в економічному, культурному, туристичному та дипломатичному напрямку. «Це мій перший візит на Львівщину. Однак я дуже радий бути тут і познайомитися з вашим краєм. Думаю, нам слід також обгворити питання відкриття Почесного консульства Киргизької Республіки у Львові». 

На завершення керівництво області запросило киргизьку делегацію розгянути можливість участі у 18 Міжнародному економічному форумі, який відбудеться у Львові 1-2 листопада. 

Слід додати, що киргизька делегація прибула до Львова з метою відвідин Форуму видавців.