На Львівщині створили регіональну комісію з реабілітації

На Львівщині створили регіональну комісію з реабілітації

09.04.2019

 

Сьогодні, 9 квітня, відбулося перше засідання регіональної комісії з реабілітації, створення якої передбачено Законом України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 рр.», який ухвалили минулого року.

Як розповів перший заступник голови Львівської обласної ради  Андрій Білоус, на засіданні обрали голову комісії з реабілітації , а саме Руслана Забілого - директора Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», також обрали заступника та секретаря комісії.

«Функції координатора роботи комісії виконуватиме департамент внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА, який прийматиме документи від заявників, а відповідно комісія на своїх засіданнях здійснюватиме попередній розгляд обставин, пов’язаних із учиненням репресій проти конкретної особи, відтак подаватиме Національній комісії з питань реабілітації обґрунтовані пропозиції щодо можливості визнання /відмови у визнанні особою реабілітованою або потерпілою від репресій», - пояснив Андрій Білоус.

За його словами, комісія збиратиметься щонайменше один раз в квартал. Наступне засідання заплановане на 15 травня.

Отож, усім  зацікавленим потрібно звертатися у департамент внутрішньої та інформаційної політики ЛОДА за адресою : Винниченка, 18 каб.  403, 4 пов. Довідки за тел.: 2999-106