Олександр Ганущин зустрівся із депутатом Бундестагу Матерном фон Маршаллом

Олександр Ганущин зустрівся із депутатом Бундестагу Матерном фон Маршаллом

30.03.2019

Сьогодні, 30 березня, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин зустрівся із депутатом німецького Бундестагу Матерном фон Маршаллом.

На початку зустрічі Олександр Ганущин привітав гостя на Львівщині і розповів йому про особливості місцевого самоврядування в Україні, найвищим представницьким органом регіону якого є обласна рада. Окрім цього, він поінформував про особливості виборчого законодавства в Україні та процес втілення реформ в державі, зокрема реформи децентралізації. «Зараз у Львівській області сформовано 35 об’єднаних територіальних громад. І цей процес продовжується. Очікується, що до кінця 2020 року на Львівщині буде створено близько 100 громад», - зазначив Олександр Ганущин.

У свою чергу, Матерн фон Маршалл відзначив, що Німеччина теж проходила процес децентралізації ще в 1950-х роках. Він зауважив: «Цей процес є доволі складним і болючим. Але держава буде сильною тільки тоді, коли будуть сильними її громади» Також він розповів, що відвідує область як офіційний спостерігач на президентських виборах і є доповідачем по Україні в Комітеті у справах ЄС в німецькому Бундестазі. За його словами, цьогоріч троє депутатів Бундестагу є офіційними спостерігачами на президентських виборах в Україні.

Довідково: 
Матерн фон Маршалл – член німецького Бундестагу по виборчому округу Фрайбурга (фракція ХДС/ХСС). Повноправний член Комітету з питань Європейського Союзу та Комітету з питань економічного співробітництва та розвитку. У Комітеті з питань Європейського Союзу Маршалл відповідає за відносини з ООН, Радою Європи та МЕРКОСУР, а також за питання, пов'язані з Європейською політикою сусідства. Він також є доповідачем по Греції, Португалії, Росії, Іспанії, Туреччині, Україні, Кіпру і країнами СНД.
З 2018 р. - член парламентської делегації в Раді Європи, а також Парламентської консультативної ради з питань сталого розвитку.