Олександр Ганущин зустрівся з Блаженнійшим Митрополитом Епіфанієм

Олександр Ганущин зустрівся з Блаженнійшим Митрополитом Епіфанієм

10.04.2019

Сьогодні, 10 квітня, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин і голова Львівської ОДА Олег Синютка зустрілися з Блаженнійшим Митрополитом Епіфанієм, Предстоятелем Української Православної Церкви. Це його перший архіпастирський візит на Львівщину.

На початку зустрічі Олександр Ганущин привітав Митрополита Епіфанія на Львівщині та розповів про ефективну співпрацю місцевого самоврядування та органів державної влади на Львівщині.

Крім того, Олександр Ганущин зауважив, що Львівська обласна рада була одностайною в ухваленні звернень щодо створення єдиної помісної церкви в Україні.

Також сторони обговорили реалізацію спільних проектів між різними конфесіями в освітній, культурній, духовній галузях.

У свою чергу Блаженніший Митрополит наголосив, що надання Україні Томосу – це історична подія. «Всі розуміють роль церкви в житті держави... Якби нам вдалось утворити єдину православну церкву ще 1991 році, то не було би війни, яка зараз точиться на сході країни», - сказав він.

Зауважимо, що сьогодні, 10 квітня, о 16:00 год. у Львові в Соборі Успіння Пресвятої Богородиці (вул. Руська, 5) Митрополит звершить молебень перед списком чудотворної ікони Божої Матері «Кікська». А о 18:00 год. розпочне утреню з читанням Великого покаянного канону прп. Андрія Критського у Свято-Покровському соборі (вул. Грушевського, 2).

У четвер, 11 квітня, у м. Дубляни Блаженнійший Митрополит Епіфаній візьме участь у науковій конференції «Томос і Україна», а о 16:00 год. у храмі Успіння Пресвятої Богородиці зустрінеться з парафіянами.

Довідково:

Митрополит Епіфаній (в миру Думенко Сергій Петрович; нар. 3 лютого 1979, село Вовкове Іванівського району Одеської області) – митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України з 15 грудня 2018 року.

Доктор наук з богослів'я, професор, колишній митрополит Переяславський і Білоцерківський Української православної церкви Київського патріархату та намісник патріарха Філарета, ректор та професор кафедри біблійних і філологічних дисциплін Київської православної богословської академії, постійний член Священного синоду та голова Синодального управління у справах духовної освіти УПЦ КП, член Вищої церковної ради УПЦ КП, намісник Свято-Михайлівського Видубицького чоловічого монастиря міста Києва, член Національної спілки журналістів України та Міжнародної федерації журналістів.