ОПЕРАЦІЯ «UNIFIER»: ВІДБУЛАСЯ ПЕРЕДАЧА ПОВНОВАЖЕНЬ МІЖ КОМАНДИРАМИ ПІДРОЗДІЛІВ ЗБРОЙНИХ СИЛ КАНАДИ

ОПЕРАЦІЯ «UNIFIER»: ВІДБУЛАСЯ ПЕРЕДАЧА ПОВНОВАЖЕНЬ МІЖ КОМАНДИРАМИ ПІДРОЗДІЛІВ ЗБРОЙНИХ СИЛ КАНАДИ

25.09.2018


24.09.2018

Сьогодні, 24 вересня, на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулася церемонія передачі повноважень між канадськими підрозділами операції «UNIFIER», яка триває у рамках міжнародного військового співробітництва між Україною та Канадою.

В урочистій обстановці підполковник Фрейзер Олд передав повноваження операцією «UNIFIER» підполковнику П’єру Леру. Разом із генерал-майором Уільямом Сеймуром вони закріпили цей факт своїми підписами у відповідних протоколах.

Варто зазначити, що під час церемонії найкращі військовослужбовці Збройних сил Канади отримали відзнаки Міністерства оборони України, почесні нагрудні знаки начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

Нагадаємо, що операція “UNIFIER” триває з вересня 2015 року. З початку операції “UNIFIER” уряд Канади наголосив, що 200 канадських військовослужбовців перебуватимуть в Україні до березня 2017 року. 6-го березня 2017 року уряд Канади продовжив дану місію, оголосивши про наступний її перегляд у березні 2019 року.

Операція “UNIFIER”- є частиною внеску Канади у розвиток України. Із січня 2014 року уряд Канади затвердив фінансування великої кількості проектів в Україні на суму більше, ніж 700 мільйонів доларів США.