СЬОГОДНІ СТАРТУЄ ГОЛОВНИЙ КУЛЬТУРНИЙ ФЕСТИВАЛЬ КРАЇНИ – 25 BOOKFORUM

СЬОГОДНІ СТАРТУЄ ГОЛОВНИЙ КУЛЬТУРНИЙ ФЕСТИВАЛЬ КРАЇНИ – 25 BOOKFORUM

19.09.2018


19.09.2018

Упродовж 19-23 вересня триватиме головний культурний фестиваль країни – 25 BookForum (раніше – Форум видавців) у Львові. Співорганізатором заходу є Львівська обласна рада.

Фокусна тема: «Ринок свободи»

«В межах фокусної теми ми хочемо поговорити про те, як кожен із нас «торгує» своїми уявленнями про свободу під тиском обставин: щоразу підвищуючи або знижуючи ставки. Про те, як визначається ціна на свободу, залежно від умов торгівлі та суб’єкту, який стає її споживачем. Про спекуляції поняттями Свободи, які активно використовуються у пропаганді.

Вибір цьогорічної теми «BookForum» не є випадковим, бо впродовж 25 років ми збирали різних людей, що мали різні думки, перемоги та проблеми. Ми надавали майданчик для взаємодії і створили ще одне місце, де люди переглядали свої бажання. Форум став саме тим місцем, де видно як відбуваються зміни і як продовжує функціонувати ринок», – зазначає програмна директорка Софія Челяк.

BookForum в цифрах і фактах:
Цього року в програмі 960 подій, 14 тематичних кластерів, 13 спецпроектів, 1010 учасників з усіх областей України, 70 іноземних авторів з 25 країн світу. Події відбуватимуться у Палаці Мистецтв (вул. Коперника, 17) та ще на 40 локаціях Львова. Участь у BookForum беруть 260 видавництв книготорговців, поліграфічних компаній та іноземних інституцій, які видали кілька тисяч нових книжок спеціально до фестивалю. На книжковий ярмарок вони привезуть понад 250 тонн книжок. Серед яких буде й інклюзивна література. На конкурс подано 508 видань від 103 видавництв.

На BookForum завітає потужна делегація іноземних авторів з 25 країн світу:
Аґата Тушинська (Польща), Анджей Франашек (Польща), Антуан Кассар (Мальта), Аскольд Мельничук (США), Біруте Джонушайте (Литва), Бов Б’єрґ (Німеччина), Владімир Балла (Словаччина), Генрі Марш (Велика Британія), Ігор Померанцев (Чехія), Іза Хруслінська (Польща), Майкл Катакіс (США), Марко Андрейчик (США), Марко Поґачар (Хорватія), Марцін Щигельський (Польща), Міхал Гворецький (Словаччина), Мухарем Баздуль (Боснія), Пітер Воттс (Канада), Раян ван Вінкл (Шотландія), Сіябонга Мпунгоза (ПАР), Фредерік Беґбедер (Франція), Холуд Шараф (Сирія), Януш-Леон Вишневський (Польща), Яцек Дукай (Польща), та інші.

На Форумі традиційно будуть найвідоміші українські автори: ​Сергій Жадан, Оксана Забужко, Андрій Любка, Юрій Андрухович, Андрій Курков, Ірина Славінська,​ ​Тарас Прохасько та інші.

Офіційні заходи:

19 вересня
Урочисте відкриття 25 BookForum
Локація: Львівський національний академічний театр опери та балету імені С. Крушельницької, пр. Свободи 28

20 вересня 19:00

Презентація книжки Форумологія

Учасники: Ірина Славінська, Мар’яна Савка, Іван Малкович, Олег Коцарєв, Ярослав Грицак,
Гаська Шиян, Марта Коник.
Локація: Кінопалац «Копернік», вул. Коперника, 9

20 вересня 19:00
Церемонія нагородження «BookForum Best Book Award»
Церемонія нагородження переможців головної книжкової премії BookForum
Локація: Львівська обласна національна філармонія, вул. Чайковського, 7

21 вересня 19:00
Гала-концерт за участі народних артистів України – Тараса Петриненка і Тетяни Горобець,
в рамках благодійного акції: “Третій вік: задоволення від читання”
Локація:  Львівська обласна національна філармонія , вул. Чайковського, 7

22 вересня 22:00 – 06:00
Ніч поезії та музики non-stop
Локація:  Fest Republic, вул. Старознесенська, 24-26.

Із повною програмою заходів можна ознайомитися – тут.