У Будинку офіцера відзначили військових журналістів

У Будинку офіцера відзначили військових журналістів

06.06.2024

Заходи з нагоди Дня журналіста відбулися сьогодні, 6 червня, у львівському Будинку офіцерів. Участь у заході взяли пресофіцери бойових частин, журналісти львівських медіа, викладачі журналістики, волонтери, влада, представники Львівської обласної організації Національної спілки журналістики України, Львівської обласної влади.

Присутні вшанували пам'ять журналістів, які віддали життя у боротьбі проти російського загарбника. Серед них і львів'яни Віктор Дудар, Юрій Олійник, Тарас Матвіїв, Юрій Лелявський, Ірина Цибух.

Грамоти Верховної Ради України та Львівської обласної ради військовим журналістам та представникам пресслужб військових частин вручив в.о. керуючого справами Львівської обласної ради Ярослав Гасяк.

«В умовах війни роль журналіста як носія правди є визначальною. Ризикуючи своїм життям, журналісти показують і розповідають світові правду про криваву війну, яка триває на теренах нашої держави. Дякую за те, що переборюєте різні труднощі й незручності і йдете до мети, щоби знайти й показати суспільству правду. Саме через вашу працю люди отримують доступ до правди», – сказав Ярослав Гасяк.

Журналістів привітав депутат Львівської обласної ради, заступник голови комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Петро Цеголко.

«Дуже приємно вручити відзнаки журналістам-воїнам, які знаходяться сьогодні на передовій. Вони воюють на фронті зі зброєю в руках. Також їхньою зброєю є слово. Дуже важливо, що вони воюють за утвердження української державності, задля нашої перемоги, задля того, щоби ми жили, творили й працювали у вільній, демократичній, незалежній країні. Бажаю їм воїнської удачі й перемоги над споконвічним московським ворогом», – сказав Петро Цеголко.